Omul sfinţeşte locul!

Omul sfinţeşte locul!

drumuri geamana 2015 siteExpresia „Omul sfinţeşte locul!” se referă fără drept de apel şi la primarul de Geamăna Eduard Sturza (în stînga imaginii), care, de la victoria zdrobitoare obţinută în alegerile locale demonstrează prin fapte justeţea proverbului.

În pofida crizei bugetare profunde în cîteva luni administraţia locală a reuşit să finalizeze proiectul de curăţare a canalului de scurgere a apei (Calantir), a altor canale de scurgere a apei pluviale, au fost restabilite porţiuni importante de drumuri locale (în imaginea de jos).

 

drum reparat geamana 2015

În prezent, pe ultima sută de metri se află lucrările de reparaţie în variantă albă a porţiunii de drum spre cimitir. Drumul, cu o lungime de 900 de metri, costă bugetul circa 400 mii de lei. Lucrările prevăd şi amenajarea unei parcări în apropierea cimitirului.

Conform primarului, banii pentru lucrările de reparaţie ar urma să fie suportate de fondul rutier, însă, din cauza crizei bugetare, banii încă nu au fost transferaţi şi lucrările se derulează în avans.

Sătenii apreciază pozitiv iniţiativa primarului de reparaţie a drumului dat. Conform dînşilor, lucrările se desfăşoară calitativ, cu utilizarea echipamentelor moderne, fapt care le conferă încredere în durabilitatea drumului.

Printre planurile de viitor ale primarului se numără iluminarea stradală în comună, finalizarea lucrărilor de reparaţie capitală a grădiniţei – proiect în valoare de 2 milioane de lei – finanţat de guvernul României.

Sursa: http://adevarul.pro/

Comments

comments