Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare – festival al istoriei și culturii românești!

Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare – festival al istoriei și culturii românești!

 

fest011

În luna iulie al anului 2016, comuna Ștefan cel Mare din județul Neamț, România, a fost gazdă a festivalului “Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”. Localnicii ,dar și oaspeții din toate colțurile României Mari ,au avut parte de un program variat prin intermediu căruia  s-a valorificat domnia marelui voevod moldav Ștefan cel Mare , tradițiile românești, dar și locurile unice ale comunei cum ar fi Stînca de la Șerbești (monument natural) și Hanul de la Șerbești.

La invitația primăriei comunei Ștefan cel Mare, recent înfrățită cu primăria comunei Geamăna, și a domnului Sorin Ouatu, a concertat ansamblul de dans “Opincuța” și corul “Doina- Doinița” din comuna Geamăna, raionul Anenii Noi. Spectatorii s-au delectat cu un concert pe măsura așteptărilor. S-a dansat în pași săltați , s-a cîntat muzica românească și s-au purtat ținute populare de o frumusețe rară.

fest8

fest 6

fest4

fest3

fest1

ieri-48

ieri-34

ieri-42

 

Domnul primar al comunei Geamăna, Eduard Sturza, a avut grijă ca toți participanții la festival să aibă parte de o călătorie frumoasă. Astfel, cele două ansamble ale comunei au vizitat cu telecabina minunatul oraș Piatra Neamț, frumosul peisaj al munților Carpați ,în special zona pitorească a Cheilor Bicazului, dar și minunata rezervație a Lacului Roșu.

fest99

IMG_2242

Lacul-Rosu-8373

 

Prin intermediul acestei surse,vrem să multumim organizatorilor acestui minunat festival pentru ospitalitate și căldura acordată oaspeților din Basarabia pe întreaga călătorie.

Sursa photo: vestea.net

Comments

comments